workshops voor fotografen

Tell me and I will forget
Show me and I may remember
Involve me and I will learn


-benjamin franklin-

Overzicht datums workshops Nederland

19 april 2018  workshop details 10.00-15.00 Oudewater  € 195,- ex.btw


16 mei 2018   workshop baby on black 10.00- 15.00 Oudewater  € 195,- ex.btw

23 mei 2018   workshop 1 pose sessie 10.00 - 15.00 Oudewater  € 195,- ex.btw

13 juni 2018 masterclass zwangerschap/ newborn/ baby 09.00-17.00 Oudewater  € 595,- ex.btw

27 juni 2018   workshop natural white 10.00 - 15.00 Oudewater  € 195,- ex.btw

12 september 2018 masterclass newbornfotografie 09.00 - 17.00 Oudewater  € 595,- ex.btw

26 september 2018 workshop oudere baby/ wakkere newborn 10.00- 15.00 Oudewater € 195,- ex.btw

pure newborn baby foto met de oogjes open

newborn photography workshop Laufen 23 april 2018

During this one day intentsive newborn photography workshop we will explore the following topics

- how to create and use beautiful natural light
- how to create the perfect environment 
- sleeping tips before and during a session
- macro details
- workflow during your posing and photography sessions
- camera angles, standing point, see it different
- retouching newborn skin (video)


We will explore the world of newborn photography in a different approach then you have seen before. I will guide you through all of my compositions, camera angles, lighting skills and (un) posing.

After this day you will have the confidence to explore what can be found during a newborn session. 
It doesn't stop after the workshop. There will be a facebook group ready for you to ask questions or just talk to like minded ones.
When time allows I will be joining in and answere questions as well.


The investment for this workshop is € 895,- (excl. 21% vat or with a VAT number 0%) Early bird discount € 100,- when booked before 15 februari 2018


pure newborn baby foto met de oogjes open

workshop details fotograferen 19 april 2018

Let's talk details!

Details zijn onmisbaar tijdens een newbornsessie. Ze leggen vast hoe klein de baby was maar ook alle unieke eigenschappen van zo'n kleintje gevangen in 1 foto...maar vaak kunnen details frustrerend zijn om te fotografen.

Je hebt een plaatje in je hoofd en vaak komt het er anders uit te zien...te vlak, weinig contrast, geen mooi licht, de kleuren zijn anders, de scherptediepte klopt niet en zo nog een hele lijst...want details fotograferen lijkt makkelijk maar eigenlijk leert de praktijd dat het nog best tegen kan vallen.

Tijdens deze specialistie workshop leg ik je van A tot Z alles uit wat je nodig hebt om spectaculaire details te fotograferen.

Zelf krijg je voldoende aandacht 1 op 1 en gelegenheid om je eigen details te fotograferen en deze eventueel voor je portfolio te gebruiken. 

Voor wie is deze workshop?
Voor de startende en gevordere newbornfotograaf die graag onvergetelijke detailfoto's voor haar of zijn klant wil maken.

Wat kan je verwachten?
Uitvoerige en vakkundige informatie waarin alles uitgelegd wordt om zelf schitterende detailsfoto's te kunnen maken van een pasgeboren baby. Er zal ook een baby aanwezig zijn welke je zelf mag fotograferen zodat je altijd de foto's hebt om terug te kijken en eventueel in je portfolio te gebruiken.
Verder leg ik je uit hoe ik mijn detailfoto's van een newbornsessie verwerk tot een mooi eindproduct voor mijn klanten.

Wat zijn de kosten voor deze unieke specialisatie workshop? 
De kosten bedragen € 195,- excl. btw maar voor de eerste 5 reserveringen geldt een eenmalige korting van € 50,-
(kosten zijn aftrekbaar als studiekosten, max. 8 deelnemers)

Wanneer is de workshop?
19 april 2018 van 10.00 - 15.00 in mijn daglichtstudio in Oudewater. pure newborn baby foto met de oogjes open

workshop baby on black 16 mei 2018

Baby on black

Foto's van een baby op een zwarte achtergrond geven onmiskenbaar het gevoel weer van het buikgevoel...bijna vergelijkbaar zoals je de baby's op een echo ziet.

Baby's op een zwarte ondergrond fotografen kan toch echter wel een uitdaging zijn om precies die sfeer te vangen die je in je hoofd en vaak komt het er anders uit te zien...te vlak, weinig contrast, geen mooi licht, een witte baby op een zwarte ondergrond...het gevoel van juist de sfeer missen, het klopt niet en zo nog een hele lijst...
Fotograferen op een zwarte ondergrond vraagt veel vaardigheden om juist die sfeer vast te kunnen leggen en wat je hier vooral heel erg bij nodig hebt is het juiste licht en het licht op de juiste manier vormen voor die krachtige foto's die je graag wil maken.

Tijdens deze specialistie workshop leg ik je van A tot Z alles uit wat je nodig hebt deze spectaculaire beelden te kunnen fotograferen.

Zelf krijg je voldoende aandacht 1 op 1 en gelegenheid om je eigen beelden te fotograferen en deze eventueel voor je portfolio te gebruiken. 

Voor wie is deze workshop?
Voor de startende en gevordere newbornfotograaf die graag onvergetelijke babyfoto's op een zwarte ondergrond voor haar of zijn klant wil maken.

Wat kan je verwachten?
Uitvoerige en vakkundige informatie waarin alles uitgelegd wordt om zelf deze schitterende foto's te kunnen maken van een pasgeboren baby. Er zal ook een baby aanwezig zijn welke je zelf mag fotograferen zodat je altijd de foto's hebt om terug te kijken en eventueel in je portfolio te gebruiken.
Verder leg ik je uit hoe ik mijn licht gebruik en deze foto's van een newbornsessie verwerk tot een mooi eindproduct voor mijn klanten.

Wat zijn de kosten voor deze unieke specialisatie workshop? 
De kosten bedragen € 195,- excl. btw maar voor de eerste 5 reserveringen geldt een eenmalige korting van € 50,-
(kosten zijn aftrekbaar als studiekosten, max. 8 deelnemers)

Wanneer is de workshop?
16 mei 2018 van 10.00 - 15.00 in mijn daglichtstudio in Oudewater. baby op een zwarte ondergrond fotografen workshop newbornfotografie

workshop 1 pose sessie 23 mei 2018

1 pose sessie

Fotosessies van een pasgeborenbaby geven altijd wel een bepaalde spanning...gaat het wel lukken, is de baby wel slaperig genoeg, heb ik genoeg variatie en zo nog veel onzekerheden die spelen voordat je aan een newbornshoot gaat beginnen...

Baby's fotografen kan echt wel een uitdaging zijn omdat je het baby'tje eigenlijk niet echt aan kan sturen...deze bepaald wat we gaan doen.

Tijdens deze workshop leer je dat je zelfs met 1 pose een complete sessie kan maken zodat je geen stress meer hebt of je sessies wel zullen lukken. Zo zul je altijd een fotosessie kunnen verzorgen met mooie krachtige newbornfoto's waar je klanten nog lang van zullen genieten.

Tijdens deze workshop leg ik je alles uit wat je nodig hebt om met vertrouwen een newbornsessie te kunnen fotograferen.

Zelf krijg je voldoende aandacht 1 op 1 en gelegenheid om je eigen beelden te fotograferen en deze eventueel voor je portfolio te gebruiken. 

Voor wie is deze workshop?
Voor de startende en gevordere newbornfotograaf die graag zonder stress aan een newbornsessie wil beginnen omdat je weet dat je sessies altijd zullen slagen.

Wat kan je verwachten?
Uitvoerige en vakkundige informatie waarin alles uitgelegd wordt om foto's te kunnen maken van een pasgeboren baby met 1 pose. Er zal ook een baby aanwezig zijn welke je zelf mag fotograferen zodat je altijd de foto's hebt om terug te kijken en eventueel in je portfolio te gebruiken.

Verder leg ik je uit hoe ik deze foto's van een newbornsessie verwerk tot een mooi eindproduct voor mijn klanten.

Wat zijn de kosten voor deze unieke 1 pose workshop? 
De kosten bedragen € 195,- excl. btw maar voor de eerste 5 reserveringen geldt een eenmalige korting van € 50,-
(kosten zijn aftrekbaar als studiekosten, max. 8 deelnemers)

Wanneer is de workshop?
23 mei 2018 van 10.00 - 15.00 in mijn daglichtstudio in Oudewater. newbornfotografie workshop 1 pose fotosessie
pure newborn baby op een lichte achtergrond

mentoring 1:1-1:2//

Voor mentoring in één dag die helemaal op jou of jullie wensen is toegespits. 
Loop je vast in poseren, lichtvoering, camera hoeken enz.

Ik kan je hierbij helpen zodat je een grote duw in de rug krijgt die je weer helpt om volgende stappen te maken in je fotografie.

Een mentoring dag gaat altijd in overleg en is te reserveren in 1 of 2 dagdelen afhankelijk van het programma wat we gaan behandelen en de tijd die daarvoor nodig is.

Datum en tijden gaan altijd in overleg samen.

detail babyvoetjes in zwart wit op een lichte achtergrond van een pasgeboren baby tijdens een newbornsessie

storyteller of love in your life


patricia van den bogaart

Voor mijn zwangerschapsfotografie, newbornfotografie, babyfotografie en kinderfotografie ben ik werkzaam in mijn daglicht studio in Oudewater, Woerden, Utrecht, Gouda, Rotterdam, Den Haag, Alphen aan de Rijn, Cappelle aan de Ijssel, Vleuten, Vianen, Leidsche Rijn, Zaltbommel, Culemborg, Tiel, Houten, Schoonhoven, Ijsselstein, Hilversum, Breukelen, Amsterdam, Amersfoort, Almere, Zeist, Bilthoven, Bunnik, Den Bosch, Ammerzoden, De Bilt, Het Gooi, Blaricum, Heemsteden, Haarzuilens, Nieuwegein, Soest, Montfoort, Boskoop, Lopik, Baarn, Leusden, Maarssen, De Meern, Mijdrecht, Dordrect, Nigtevecht, Rhenen, Renswoude, Veenendaal, Vinkeveen, Vreeland, Wijk bij Duurstede, Zoetermeer, Leiden, Westland, Schiedam, Spijkenisse, Hoorn, Bussum, Loosdrecht, Laren, Naarden en verder nog in de regio Oss, Nijmegen, Wijchen, Beuningen, Arnhem, Eindhoven, Veldhoven, Berlicum, Berghem, Megen, Macharen, Roosendaal, Oosterhout, Heesch, Vinkel, Geffen, Nuland, Best, Deurne, Cuijck, Etten-Leur, Geldrop, Schaijk, Mill, Sint Hubert, Oirschot, Oisterwijk, Son en Breugel, Someren, Uden, Valkenswaard, Vught, Waalwijk, Woudrichem

menu