Dit brengt mij weer terug naar 2019…ik had gedaan wat ik moest doen. Mijn zoon wilde heel graag weer in onze oude woonplaats wonen in Oss.
Weer verhuisd, weer platzak, weer opnieuw beginnen, weer mezelf wijsmaken dat het fijn en goed zo was, voor iedereen….behalve voor mezelf.
Dit besef kwam als een bom binnen toen ik terugkwam van een weekje vakantie in Turkije in Oktober 2019.
Ik kwam thuis binnen en voelde aan alles, wat heb ik gedaan, dit is alles wat ik niet wil. Snel stapte ik uit het gevoel weg want ik voelde me gevangen in allerlei emoties en triggers….

Voor hem is het goed, voor hem is het beter zo, we kunnen zo weer tot elkaar komen want waar we vroeger 2 handen op 1 buik waren stonden we er nu al een aantal jaren heel anders voor, steeds meer glipte mijn zoon uit mijn handen door allerlei verschillende omstandigheden. Dat was voor mij 1 van de redenen om terug te gaan naar Oss.

Dan zou alles wel weer goedkomen, dan gaf ik hem alles wat hij nodig had. Het tegendeel werd helaas waarheid….daar zat ik, op een plek waar ik niet wilde wonen, een huis wat nog donkerder was dan een grot. Ik moest het hele jaar door de lampen aanmaken anders zag ik niks in huis.

 

Dit was de dagelijkse realiteit overdag….zonder lampen aan.
Het was een omgebouwde bloemenzaak waar 1 raam op het noorden zat en dus nagenoeg kwam er geen daglicht binnen. Los van het feit dat er ook geen frisse lucht of wat dan ook naar binnen kon, maar ja….het zag er mooi uit en het was een perfecte plek, voor iedereen….behalve voor mij.

Ik werd een schim van mezelf daar….gelukkig dat een vriendin van mij achter mij woonde, althans om met haar woorden te spreken, boemerang. We kennen elkaar al een hele lange tijd, nog vanuit de tijd dat ik nagelstyliste was, zij eerst klant en later nam ze de vijl over want ze begon in hetzelfde mooie vak. Soms verloren we elkaar een tijd uit het oog maar altijd troffen we elkaar weer. Zo nu ook weer, van buurvrouw ontstond er een hechter contact en werd er spreekwoordelijk veel lief en leed gedeeld….of vliegende kerstballen maar daar later meer over….

Als ik er nu op terugkijk was terugkomen van die vakantie het begin van een tijd die er hetzelfde uitzag als mijn huis….donker en met weinig lucht. Op dat moment kon ik me niet voorstellen hoe ik mij zou gaan voelen in die komende weken en wat er zou gaan gebeuren in mijn leven…de volgende blog ga ik daar meer openheid over geven, iets wat ik moeilijk en lastig vindt omdat ik vaak nog niet kan geloven hoe mijn leven 1 grote illusie was, hoe niet veilig ik mij vaak gevoeld heb, in die tijd leerde ik in een rap tempo wat onvoorwaardelijke liefde zou moeten zijn en wat ik eigenlijk allemaal niet had gekend….

Liefs Patricia

Te vinden
Afspraak

Uitsluitend volgens afspraak in overleg

Telefoon

0621202092

Adres

Hollandse Kroon / Noord Holland