Die hakken wel, dat durfde ik als ik naar hem ging want hij zag mij echt, geen oordeel of wat dan ook. In mij zat dat je alleen mooi en aantrekkelijk bent met een maatje 36/38. Ik had altijd net wat meer vlees op de botten en had het als-ik-dan syndroom.
Daardoor “gewoon” op straat viel ik echt niet op. Laat staan mij heel vrouwelijk en zoals ik me eigenlijk echt van binnen voelde kleedde, nee dat durfde ik niet.
Er is mij meer dan eens van jonge leeftijd verteld dat je er dan niet uitziet, of vet bent, tot zelfs in mijn bruidsjurk aan toe. Dat doet met iedereen iets, ook met de zogenaamde sterke vrouwen.
Een term waar ik ondertussen ook wat over te zeggen heb. Ik voelde me echt voor het eerst in jaren opbloeien, leven, meer mezelf, geef het een naam, tot die ene dag….uit het niks een korte app. Of ja uit het niks, ik “moest” er toch wel heel erg achteraan lopen voor mijn gevoel.
Ik stopte dit weg onder de noemer iedereen is anders, ik negeerde mijn intuïtie compleet. Snel waren er ook de eerste adviezen van als hij je echt leuk vindt dan want ja dat is wat we zien in de films toch….zo hoort het. Nou je raadt het al….hij gooide me buiten!

Mijn wereld stond op zijn kop, was misselijk, in de war, alles tegelijk en tegelijkertijd zei ik doodleuk, laat maar lopen, die komt vanzelf terug.
Hoe, hè, wat, waar kwam dat vertrouwen vandaan. Niks voor mij, dit onzekere besje…en toch wist ik het 100% zeker.
Liefdesverdriet zag er nog nooit zo goed uit. Ik wilde wel chronisch liefdesverdriet als ik er zo uit bleef zien. Zal beloven er wat foto’s bij te posten van “mijn” liefdesverdriet, als ik terug kijk was het naïeve toen best schattig.

Met een paar dagen ging ik me anders voelen, onrustig en wiebelig. Een gek gevoel wat ik nog niet eerder had gehad en toch wist ik waar het vandaan kwam. Het kwam door hem maar verklaren, nee dat kon ik het niet.
Proef op de som want ja meten is weten. Profielfoto weer veranderen en bam meteen gebeurde het weer. Dacht huh wat is dit nu weer, zo niks voor mij dat gedoe.
Ik ging nog een week gezellig op vakantie en dacht alles komt vanzelf goed. Zelfs daar kon ik er niet aan ontsnappen en het leek wel of ik hem overal tegenkwam. s’nachts om half 3 had ik puffend en zwalkend mijn beste vriendin aan de lijn. Ik voelde me zo ontzettend akelig. Het leek wel of er tig mieren door mijn armen kropen en een hartslag die echt niet oké leek. Wat gebeurde er toch allemaal met mij, het enige wat ik wilde was een vriendje. Eigenlijk alleen dat vriendje want phoe, als ik eerlijk was naar mezelf klopte alles. Alles behalve die stemmetjes in mijn hoofd.
Wat zal die zeggen, ben ik wel goed genoeg, passen onze levens wel etc. Alles was tegenstrijdig maar dat gevoel, dat was niet te ontkennen, dat was er big time. Alhoewel mijn hoofd met een heel ander project bezig was. Alles ontkennen, afbreken, mezelf naar beneden halen. Zonder dat ook iemand het maar wist want dat kon ik als de beste, alles voor mezelf houden, want ja, zo hoorde dat. De vuile was hang je niet buiten. Sterker nog, verzwijgen van wat je echt voelt heb ik van jongs af aan geleerd want alles werd tegen je gebruikt op een bepaald moment.
Nu weet ik dat die patronen namen hebben, materie waar psychologen jaren voor studeren. Tipje van de sluier, ik kreeg ze allemaal op mijn pad. Soms 1 voor 1 en soms allemaal tegelijk.

Dat was en is de achtbaan, een echte leerschool van mijn leven. Waarbij sommige dagen als een loodzwaar examen voelde en nog…

Te vinden
Afspraak

Uitsluitend volgens afspraak in overleg

Telefoon

0621202092

Adres

Hollandse Kroon / Noord Holland