Afgelopen drie jaar heb ik ontzettend veel heling doorlopen, patronen doorbroken die een rode draad in mijn leven speelde. Veel inner child work gedaan. Steeds meer kwam er boven waar ik me niet bewust van was dat ik dat met mij meedroeg. Als ik terug kijk is dat misschien ook maar goed geweest. Ik geloof heel erg in alles gebeurd met een reden, ook deze dingen. Mij is de afgelopen jaren ontzettend veel helder en duidelijk geworden. Waarom je bepaalde keuzes maakt, welke relaties je aangaat of juist niet. Blijft zitten in situaties, banen, relaties, woonplaats waarvan je weet dat ze niet goed voor je zijn maar het toch doet.
Alles is terug te koppelen naar die onbewuste zaadjes die gepland zijn tussen je 0 en 7 jaar oud.

Toch moet ik eerlijk bekennen dat ik het heel lastig vindt om eerlijk te zijn in deze blog. Eerlijk zijn over mijn gevoel en emotie is iets wat ik al heel wat jaren niet meer deed of durfde. Laten zien wat het echt met mij deed, hoeveel verdriet en pijn ik echt had. Maskers dragen werd ik de beste in. Dus met alles wat er de laatste jaren op mijn pad kwam ga ik het nu ook maar “gewoon” aan. What doesn’t kill you makes you stronger!

Jarenlang durfde ik niet in mijn kracht te gaan staan. Mijn echte innerlijke ik uitspreken, te laten zijn, er naar te leven, dat bestond niet meer. Dit terwijl vele dachten of zeiden, je bent zo sterk, je doet het toch maar allemaal etc. De waarheid was, ik had geen keuze, althans dat dacht ik. Nu weet ik, keuze heb je altijd. Wat je overkomt kan je niks aan doen, hoe je ermee omgaat wel. Daar zit namelijk precies de sleutel om een patroon te doorbreken. Het is een zoektocht geweest die mij bij diverse hulpverleners heeft gebracht maar geen van alle brachten ze mij tot het antwoord om zaken op te lossen. Wat ze uitlegde wist ik allemaal al. Daar zat het verschil niet in voor mij. Enige advies wat ik kreeg was contact verbreken met degene wat niet goed voelt of is voor je. Dat wilde ik niet, durfde ik niet of dacht dat kan ik niet maken. Nu weet ik dat dat advies klopte. Iets wat niet goed is voor je, niet bij je past is beter voor je eigen innerlijke rust om het te laten voor wat het is. Ieder is verantwoordelijk voor zijn eigen aandeel. Mijn verantwoording was om terug te gaan naar mijn kern en in mijn kracht te gaan staan. Om keuzes te maken waarvan ik wist, voelde dat niet iedereen het ermee eens zou zijn. Het belangrijkste was dat het voor mij goed was, nodig was, dus ik nam afstand. Daarmee kreeg ik inzichten die ik eerder niet zag. Het maakte patronen duidelijk en dat bracht ruimte om met stukken aan de slag te gaan zodat ik weer terug kon keren naar mijn eigen authentieke ik.

Patronen die doorbroken werden zijn oa keuzes durven maken voor mezelf ipv andere. We groeien vaak op met conditionering vanuit allerlei kanten, dat de ander meer belangrijk is dan jij. Die dient op de eerste plaats te staan. Nu weet ik ondertussen dat het niet zo is. Je kan alleen maar geven als je ook kan ontvangen. Dat laatste wordt alleen vaak of niet goed geleerd, of het mag er niet zijn. Punt is alleen als je zelf leeg bent kan je ook niet geven. Leeg zijn kan zich in veel vormen uitten.

Een ander patroon wat doorbroken werd is mezelf accepteren. In alles. Lange tijd worstelde ik met een zelfbeeld wat niet klopte. Ik zat altijd in een flow van, als dit….als ik dat doe dan…, dit resulteerde in dat ik mezelf op de laatste plaats zette. Ik niet belangrijk genoeg was en vaak letterlijk bevroor, niet wist wie ik was voor een hele lange tijd. Waar sta ik nu echt voor, wat vindt ik nu echt belangrijk etc. Als ik het al wist durde ik het niet uit te spreken want wat zou die ander er van vinden. Dit zijn patronen die er jarenlang in slijten, tot een punt dat je niet beter meer weet.
Je komt regelmatig rode vlaggen tegen maar die herken je simpelweg niet meer als seintjes en triggers. In enkele gevallen wel maar dan zet je ze heel makkelijk opzij want dat andere voelt meer normaal en herkenbaar. Dat is je nieuwe waarheid geworden.

Hoe meer ik mezelf hierin ging verdiepen des te meer patronen in mijn eigen leven duidelijk werden. Door ze aan te kijken, recht in de ogen, door het te doorvoelen, terug te gaan naar de momenten waar ze ontstonden kon ik ze oplossen. Daar lag voor mij de sleutel tot heling. Niet het “slachtoffer” van iets blijven maar de les erin zien. Alles gebeurd namelijk met een reden. Ieder moment dat je fundament laat schudden maakt altijd iets duidelijk over een verborgen pijn, diep in jezelf. Mij overkwam dit vrij recent ook weer. Er gebeurde iets wat nogal wat stof deed opwaaien. Ik merkte dat ik letterlijk totaal bevroor, zowel mentaal als fysiek. Ik ging er doorheen en nam erna afstand. Dit bracht mij, misschien wel het meest belangrijkste inzicht van de afgelopen jaren….

Liefs Patricia

Te vinden
Afspraak

Uitsluitend volgens afspraak in overleg

Telefoon

0621202092

Adres

Hollandse Kroon / Noord Holland