Dat omschrijft mij in een hele kleine notendop. Ja ik ben spiritueel maar ik ben ook nog gewoon die vrouw die dol op hakken is, ervan houdt om mezelf op te tutten, kortom niet zweeft of wat dan ook want eigenlijk klopt dat hele label niet.
Anno 2022 is het raar dat er nog zo’n groot (voor)oordeel en zelfs taboe rust op spiritualiteit.
Geloof me, ik heb er zelf ook mijn fair share aan meegedaan maar weet nu echt wel beter, het is heel anders dan ik ooit heb gedacht. Ik heb een heel piepklein beetje verteld via social media want ik dacht wie zit er nu op te wachten, wie boeit mijn verhaal nu en 1 van mijn grootste blokkades, wat zullen ze wel niet zeggen en ik wilde vooral niet als slachtoffer gezien worden want hè, ik was altijd degene die heel sterk was maar vooral heel sterk moest zijn. Er was geen keuze maar ik weet ondertussen ook dat vroeg of laat de man met de hamer komt, en hoe.
De achtbaan van mijn leven begon….ze noemen het dan met een mooi woord spiritueel ontwaken, wat in het kort inhoud dat je leven op zijn kop komt te staan…

Het voelt als 1 grote chaos tot je langzaamaan beseft dat al die jaren ervoor de chaos waren en dat sterk zijn nu niet meer kan. Nu werd het tijd om alles aan te gaan kijken wat die chaos was, waarvan ik dacht het is goed, fijn etc. maar wat in feite een leven was van vallen en opstaan. Totaal niet ik was maar waarvan ik dacht dat het zo hoorde te zijn.
Dit omdat het vele jaren zo verteld is door heel veel verschillende mensen, mijn eigen gedachtes, de maatschappij enz. Spiritueel ontwaken is in mijn ervaring niks meer dan de noodrem van je leven.
Genoeg is genoeg….nu werd het tijd om te gaan ontdekken wie ik werkelijk ben en dat vind ik een heel stuk moeilijker dan ik ooit had gedacht.
Alles wat waarheid leek was het niet en dan heb ik het over letterlijk alles. Dat is iedere keer afscheid nemen van een klein stukje je “eigen” ik terwijl de weg naar mijn echte ik donker was, onzeker en totaal niet zichtbaar en duidelijk. Dit stukje is een reis zonder route maar wel met een kompas. mijn gevoel en intuïtie. Mezelf overgeven aan een groter iets wat niet zichtbaar is maar waar ik de meeste tijd niet veel anders kon dan eraan vasthouden, niet zichtbaar maar oh zo’n werkelijkheid.

Voor de romantici onder ons, het is alles behalve dat. Dit is het meest heftige wat ik ooit heb meegemaakt in mijn leven. Ik heb een behoorlijk portie gehad maar het was en is echt niet voor de poes. Kan gerust zeggen, dit is voor doorzetters en vechters. Het voelt veel vaker als verzuipen dan een kabbelend watertje.

Ik ga mezelf ook niet als de kenner, de specialist of want dan ook neerzetten. Gewoon als ikzelf met wat ik mee heb gemaakt en nog dagelijks ervaar en al is er maar 1 iemand die er wat mee kan dan heb ik al veel bereikt want herkenning geeft kracht, helpt je door de donkere dagen heen en geloof me, ik heb er al veel gehad zonder lichtje. Voor de stresskippen, nee het is geen burn-out, nee ik was en ben niet depressief of geweest maar ja het heeft een naam. Ze noemen het dark night of the soul. Deze slimmerik kon ooit oh zo letterlijk zijn dus als er dark night staat…je raadt het al…ik dacht 1 nacht. Het waren er heel wat meer.

Ik ga er geen klaagzang van maken maar wel zoals het is. Welke onderwerpen raakte het bij mij aan? Eigenlijk wel alles wat je kan bedenken: mijn werk, mijn familie, mijn gezin, mijn woonplaats, mijn fysieke energie, mijn zelfbeeld, mijn voeding, mijn vriendenkring, mijn financiën, mijn zelfvertrouwen en ga zo maar door.

Het begon een kleine 3 jaar geleden, het enige wat ik wilde was een vriendje. Wat ik kreeg was een life changing journey.
Eigenlijk begon het al in 2016 maar toen was ik me helemaal nergens bewust van. Behalve van het feit dat die ene man toch wel hele andere triggers raakte dan wie dan ook.
Deze was op veel vlakken gewaagd aan mij, dat voelde ik meteen aan en het zorgde voor 1 ding. Het maakte mij heel bang en kwetsbaar en die dingen wilde ik absoluut niet voelen. Dus na een kort contact dacht ik doei, tot nooit meer ziens. Jammer joh, de wegen van het universum zijn ondoorgrondelijk. In 2017 kruiste ons pad weer wat eigenlijk ook niet heel logisch was want de afstand tussen ons was een slordige 200 km. Toen was er geen ontkomen aan, we moesten elkaar zien en dat sloeg in als een bom. Zo heftig, dat toen ik naar huis reed ik de auto langs de kant heb moeten zetten. Ik kreeg letterlijk mijn lichaam niet onder controle. Wtf was dit…het verwaterde weer en dacht maar goed ook. Hij paste niet bij mij en dit was veel te heftig en zo niet ik. Fast forward in 2019 troffen we elkaar weer en toen bleek toch wel dat vergeten niet echt gelukt was.  Hoe mijn leven zou gaan worden had ik toen nog geen idee van, maar goed ook misschien.
Meteen was de klik of connectie er weer en weer al die angsten, die ik achteraf gezien als een olympisch kampioen kon verstoppen….waarom….omdat ik me letterlijk van een hoop ook niet bewust was.
Wanneer je de perfectie spiegel ontmoet in het doolhof vol spiegels is er geen ontsnappen meer aan….aan jezelf! Enige wat er niet gezegd werd was….buckle up it is going to be a bumpy ride….en daar is geen letter van gelogen.

Te vinden
Afspraak

Uitsluitend volgens afspraak in overleg

Telefoon

0621202092

Adres

Hollandse Kroon / Noord Holland