pure simpele newbornfotografie nieuwe stijl, ook geschikt voor oudere baby’s

Sinds een jaar of 11 fotografeer ik pasgeboren baby’s. Begonnen als een hele geposeerde newbornfotograaf met mutsjes en mandjes waarbij deze een belangrijke rol speelde in het soort foto wat ik maakte. Na een aantal jaren merkte ik dat dit niet bij mij past, het is niet wie ik ben maar doordat er eigenlijk niet meer was dan deze stijl dat toch altijd gevolgd. Wel merkte ik dat de minder geposeerde foto’s mij altijd meer raakte. Na een tijdje te denken dat het ook anders zou moeten kunnen heb ik mijn gevoel gevolgd en kwam ik uit op de stijl die ik nu maak. De nadruk ligt veel meer op hoe jullie kindje is, hoe is het karakter en dat proberen vast te leggen in foto’s. Welke bewegingen maken ze die eerste paar weken. Foto’s met gevoel, althans zo ervaar ik het. Geen nadruk op pose want voor mij mag ieder kindje uniek zijn, hoeven ze niet perfect in een pose gelegd te worden.
In deze stijl vind ik het heerlijk om met donkere kleuren te werken, veel schaduw te gebruiken om de sfeer nog meer te versterken. Daarnaast ben ik sinds kort begonnen met een pure lijn ernaast. Een mooie strakke witte ondergrond, een fris wit rompertje en de baby zoals die is vastleggen. Hierbij gebruik ik eigenlijk helemaal geen poses, hooguit een klein beetje de baby wat meer aanpassen in de houding die ze zelf aan willen nemen en creatief omgaan met licht, standpunt en compositie. Deze sessies zijn heerlijk voor ouders die er tegenop zien om een aantal uren in een fotostudio te moeten zijn, deze sessies duren hooguit 1 uur maar leveren wel foto’s op die tijdloos zijn en een leven lang gekoesterd kunnen worden. Daarnaast is het fijne van dit soort fotoshoot dat je niet per se binnen de eerste aantal weken hoeft te blijven maar deze zijn ook geschikt voor oudere babies tot ongeveer een week of 8 a 9. Slapen is hier ook geen must voor, sterker nog, de foto’s worden levendiger en met meer karakter wanneer de babies wakker zijn.
Dit soort sessies zijn ook voordeliger omdat ze minder tijd vragen en de opnamekosten zijn dan ook maar € 99,- voor een fotosessie, dus wanneer je een kleiner budget hebt, heb je nog steeds hele mooie foto’s.

Een mooi eindproduct voor dit soort sessies is een strak tijdloos album, of een mooie uitvergroting aan de wand, al dan niet met een eenvoudige fotolijst of een mooi wandpaneel. Wanneer je dit soort foto’s aan de wand hebt hangen is het een tijdloze toevoeging aan je interieur, want dat is fotografie voor mij nog steeds…niet zomaar een plaatje maar een toevoeging aan je huis om er een persoonlijk thuis van te maken.
Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen, stuur dan een email of bel me. Binnenkort komt er een minisessie dag voor dit type fotografie dus overweeg je dit soort foto’s van jullie lieve kleine baby’tje dan zou ik dat zeker aanraden om te boeken.
Graag laat ik jullie hier zien wat voor soort fotografie deze pure simpele babyfotografie is en wie weet ontmoet ik jullie kleintje snel in de studio.

Xo patricia

detailfoto van pasgeboren baby tijdens een simpele newbornfotoshoot die niet lang duurt en focus heeft op pure foto'sdetailfoto van pasgeboren baby tijdens een simpele newbornfotoshoot die niet lang duurt en focus heeft op pure foto'spure babyfotografie op een witte ondergrond in de omgeving Utrecht, Gouda, Rotterdam, Amsterdam, Woerden en Oudewaterdetailfoto van pasgeboren baby tijdens een simpele newbornfotoshoot die niet lang duurt en focus heeft op pure foto'sdetailfoto van pasgeboren baby tijdens een simpele newbornfotoshoot die niet lang duurt en focus heeft op pure foto's met typische newborn bewegingen pure babyfotografie op een witte ondergrond in de omgeving Utrecht, Gouda, Rotterdam, Amsterdam, Woerden en Oudewaterdetailfoto van pasgeboren baby tijdens een simpele newbornfotoshoot die niet lang duurt en focus heeft op pure foto's

storyteller of love in your life


patricia van den bogaart

Voor mijn zwangerschapsfotografie, newbornfotografie, babyfotografie en kinderfotografie ben ik werkzaam in mijn daglicht studio in Oudewater. Ik heb al vele fotosessies mogen verzorgen voor klanten uit Woerden, Utrecht, Gouda, Rotterdam, Den Haag, Alphen aan de Rijn, Cappelle aan de Ijssel, Vleuten, Vianen, Leidsche Rijn, Zaltbommel, Culemborg, Tiel, Houten, Schoonhoven, Ijsselstein, Hilversum, Breukelen, Amsterdam, Amersfoort, Almere, Zeist, Bilthoven, Bunnik, Den Bosch, Ammerzoden, De Bilt, Het Gooi, Blaricum, Heemsteden, Haarzuilens, Nieuwegein, Soest, Montfoort, Boskoop, Lopik, Baarn, Leusden, Maarssen, De Meern, Mijdrecht, Dordrect, Nigtevecht, Rhenen, Renswoude, Veenendaal, Vinkeveen, Vreeland, Wijk bij Duurstede, Zoetermeer, Leiden, Westland, Schiedam, Spijkenisse, Hoorn, Bussum, Loosdrecht, Laren, Naarden en verder nog in de regio Oss, Nijmegen, Wijchen, Beuningen, Arnhem, Eindhoven, Veldhoven, Berlicum, Berghem, Megen, Macharen, Roosendaal, Oosterhout, Heesch, Vinkel, Geffen, Nuland, Best, Deurne, Cuijck, Etten-Leur, Geldrop, Schaijk, Mill, Sint Hubert, Oirschot, Oisterwijk, Son en Breugel, Someren, Uden, Valkenswaard, Vught, Waalwijk, Woudrichem

MENU