Januari 2019….een maand, een jaar wat als ik terugkijk veel impact had en heeft op mijn leven. Ik had al vele workshops, lezingen en seminars op mijn naam staan.
Ik wilde het anders, voelde dat het anders kon en moest.
Dit was anders….dit was echt life changing achteraf gezien. En niet alleen voor de deelnemers, zeker ook voor mij….

Iemand techniek leren is 1 ding maar ik wilde meer. Ik zag vaak in workshops hetzelfde gebeuren als ik echt verbinding maakte met mensen. Dan ontstond er altijd iets anders, iets meer.

Ik zag wat ze in zich hadden maar vooral wie ze waren. Snel werd ik me bewust van hoe naadloos deze 2 dingen in elkaar vloeien en er dan echte groei ontstond, ver boven alle verwachtingen uit.

Dit wakkerde een innerlijk vuurtje aan bij mij, dit was echt, dit voelde ik echt!

Dit was het, ik voelde het….dit moest er komen, het kwam er en hoe!
Samen met 2 andere collega’s die mij ondersteunde werd een mooi programma gemaakt en een datum geprikt voor een weekend retreat.

Veel later zou blijken hoe voor vele dit een grote ommekeer zou betekenen, zowel zakelijk als persoonlijk. Ook voor mij….dat weekend heeft nog steeds veel impact en is de basis van het pad wat ik ingeslagen ben.

Dat weekend heeft meer indruk op mij gemaakt dan wat dan ook. Het liet meer zijn sporen na dan ik had kunnen bedenken.
Dat weekend was zo ik, alhoewel ik me er destijds niet helemaal bewust van was, hoeveel ik het was.

Voelen deed ik het wel maar er mochten eerst nog vele sluiers verdwijnen voordat voor mij alles op zijn plek viel. Nu 3,5 jaar later is het zover. Dit ben ik, dit is wat ik wil doen.

Mensen bouwen, laten groeien, kennis laten maken met diepe lagen van zichzelf.

Dat helpt je echt vleugels te krijgen om vrij te vliegen. Toen hadden we een groep van 14 vrouwen, 14 fotografen die zo ontzettend hard gewerkt hebben en ik kijk nog steeds voldaan en trots naar ze, op wat ik zag en zie gebeuren nog steeds.
Voel wat ze bereikt hebben, geen awards of iets van dat bedoel ik maar de beste prijs die je kan winnen. Zichzelf zien en erkennen, zien dat dat meer dan genoeg is, sterker nog het meeste is wat je kan zijn.

Sommige zijn fantastische fotografen gebleven die zo gegroeid zijn op alle vlakken, sommige hebben ontdekt dat een ander pad bij hun past en voor beide alleen maar diep respect.

Voor mij een spiegeling, uitdaging want de honger naar dat is groter dan ooit….omdat ik het vanuit mijn eigen unieke kracht doe is de groep klein, maximaal 5 personen.
Dit geeft meer verbinding, meer ruimte om kwetsbaar te zijn. 

Mensen lezen was als vanzelfsprekend voor mij, een tweede natuur. Mensen zichzelf laten zijn en ze echt zien, dat is het meest bijzonder van alles wat ik heb mogen ervaren. 

Wil je er graag bij zijn of wil je meer informatie.

Ben je er klaar voor om jezelf echt te ontmoeten?

Dan heet ik je met open armen welkom bij de herfst retreat op 5&6 november 2022. Het is een compleet 2-daags retreat inclusief avondprogramma waarin we samen door gebruik van verschillende tools op ontdekking gaan.

Is het dan alleen geschikt voor fotografen? Nee, zeker niet. Het is voor iedereen die klaar is voor de reis naar zichzelf!

Liefs Patricia 

 

Wil je je graag opgeven of meer informatie ontvangen stuur dan een mailtje naar info@patriciavandenbogaart.nl

Te vinden
Afspraak

Uitsluitend volgens afspraak in overleg

Telefoon

0621202092

Adres

Hollandse Kroon / Noord Holland